Overige activiteiten

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Overige activiteiten in de buurt van Auberge Fleurie (toeristische activiteiten, special voor kinderen in de Bourgogne/Morvan, rommelmarkten, eten en drinken etc.etc.)

Als u wilt fietsen in of rond de Morvan verwijzen wij u naar de volgende site: http://www.la-bourgogne-a-velo.com
Deze site laat u zien hoe de fietsroutes in Bourgondie inmiddels op elkaar zijn aangesloten en welke keuzes in fietsroutes u kunt maken. Met "onze route" langs het canal du centre komt u bijvoorbeeld door de wijnstreek van Beaune! Andere sites zijn: http://www.fietsen-in-bourgondie.com of http://www.recreatief-fietsen.nl/fietseninbourgondie

1)  Museum Bibracte 

Vanaf medio maart tot medio november is het museum Bibracte (op de Mont Beuvray) geopend. Museum Bibracte neemt u mee in de voetsporen van Galliërs en Romeinen in de Bourgogne. 
http://www.bibracte.fr/

2) Fietsen, mountainbiken of wielrennen in Bourgogne of de Morvan (cyclo Morvan, Bourgogne)
Met regelmaat organiseert de cyclo club Autun bijzondere (mountainbike) toertochten door de bossen van de Morvan.Vaak kunt u kiezen uit verschillende afstanden en zijn er voor kinderen speciale routes. Onder andere op de site van cyclo Autun vindt uu nadere nformatie:
http://clubcycloautun.free.fr/ (zie onder VTT) en/of
http://www.tropheecyclobourgogne.org (informatie voor de zeer sportieve wielrenner).

Wilt u eens anders fietsen, denk dan eens aan spoorfietsen.! Zie:  www.cyclorail.com

3) Augustodunum, Romeins spectakel in Autun
Grand Spectacle Gallo-Romain. De geschiedenis van Autun ten tijde van de Galliërs en de Romeinen, Vercingetorix en Caesar in de maand augustus Reserveer tijdig kaarten! Zie:
http://www.augustodunum.org

4)  Geocashing in Bourgogne (o.a. in Uchon)
Door actieve wandelaars zijn we er op attent gemaakt dat geocashing een bijzonder fenomeen voor wandelaars geworden is. Sommigen noemen het ook schatzoeken al dan niet met GPS.
Wat is Geocaching?
Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers.  Deelnemen met schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z'n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.Meer informatie is te vinden op:
http://www.geocashing.nl (in het Nederlands) en
http://www.geocashing.com (in het Engels).

Wie vanuit Auberge Fleurie een volledige geocashing wandeling publiceert op internet  krijgt een volledig verzorgd diner voor twee aangeboden (exclusief drank)!

5) Kano en Kayak varen (http://des2rives.com)
René en Franka van der Made van camping Des 2 Rives bieden kano & kayak tochten aan op de Arroux. Startplaats is hun camping in Etang sur Arroux (Route de Toulon, telefoon 03-85823973) en eindhalte is Saint Nizier sur Arroux (bij de brug). Het is een tocht van 11 kilometer. Vertrekken kan om 08.30 en 14.00 uur en het ophalen gebeurt om 11.30 en 17.00 uur. De tocht duurt gemiddeld 3 uur. Reserveren is gewenst! Ook kunt u bij Auberge Fleurie een kanolunch bestellen. Leuk voor een verjaardag of speciale gelegenheid!

6) Uitjes met kinderen in en rond de Morvan:
- Safariland, pretpark voor kinderen van 0 tot 12 jaar:(http://www.safariland.fr)
- Touroparc (dierentuin): www.touroparc.com
- Le Parc touristique des Combes (attractiepark): www.parcdescombes.com
- Le Parc de l'Auxois (dieren- en attractiepark): www.parc-auxois.com
- Diverti Parc (natuurpark met labyrinten): www.divertiparc.com
- Le Chantier Médiéval de Guédelon (middeleeuwse werf): www.guedelon.fr
- Boottochten en ritjes met toeristische treintjes: http://www.bourgogne-tourisme.com/
- Cyclo-rails, spoorfietsen: http://www.cyclorail.com/
- Le Pal, pret- en dierenpark (http://www.lepal.com/)
- Grotten van Aze (http://www.cg71.fr/)

8) Een Nederlandstalige site over onze mooie streek: Bourgogne  
Een prachtige informatieve site over Bourgogne en de mogelijkheden:   
http://www.bourgondie-toerisme.com/

8) Veel andere/aparte activiteiten kunt u vinden in de agenda van de Bourgogne onder:   
http://bourgogne.visite.org/NL/agenda.php

9) Rommelmarkten in de Bourgogne kunt u vinden onder:   
http://vide-greniers.org/agendaRegion.php?region=5 of onder:
http://www.brocantesennivernais.fr.

10) Speciaal voor fietsers en mountainbikers verwijzen we u graag naar de volgende site: 
http://www.voiesvertes.com

Korte vakantie in de Morvan/Bourgogne

Heeft u interesse in bovenstaande activiteiten en wilt u een korte vakantie boeken in de Morvan/Bourgogne? Dan is Auberge Fleurie bij uitstek geschikt. Auberge Fleurie ligt ook op de grens van het natuurpark de Morvan. Vanuit onze Auberge bent u er snel en het is ideaal om op deze manier van ons uit een korte vakantie in de Morvan of in Bourgogne te beleven: http://www.parcdumorvan.org/ of:  http://tourisme.parcdumorvan.org/

Wandelen in de Morvan? Vogels kijken? Vissen?

Het kan hier allemaal. Wandelen in de Morvan is in ieder jaargetijde een unieke belevenis. Veel minder bekend is dat je hier ook de mooiste vogels kunt "spotten". En uiteraard kan de visliefhebber zijn hart ophalen langs de Arroux.

Eten en drinken

Graag willen we u verwijzen naar de plaats Dettey, zo'n 10 kilometer van Saint Nizier. Een speciale klim brengt u naar het dorpje Dettey met café-restaurant "Relais de Dettey"  (03-85.54.57.19). U kunt hier eten en drinken met een adembenemend uitzicht!!

In St Didier zit Au Cochon Ventru. De eigenaren hiervan zijn Thoma en Caroline Dossi.  homa staat bekend als zo mogelijk de beste kok in onze omgeving (recent heeft hij de titel Maitre de Restauration in de wacht gesleept) en hij kookt dan ook de sterren van de hemel. De prijzen zijn iets hoger dan gewoonlijk, maar het eten is fenomenaal. Naast Relais de Dettey is ook Au Cochon Ventru een echte aanrader. Ook Au Cochon Ventru heeft geen eigen site.Voor meer culturele zaken in de Morvan en het departement Saone et Loire. Zie de site:

http://www.maisondubeuvray.com/vie-culturelle/paysarthistoire.html#programme 

In de maanden juli en augustus rijdt er in Autun een toeristisch treintje. Dit is een echte aanrader om in korte tijd bijna alle bezienswaardigheden van Autunte zien. Het treintje staat op de Place du Champ de Mars en daar worden de vertrektijden aangegeven. Globaal duurt de trip 3 kwartier en u bezoekt alle highligts in Autun inclusief de militaire school. U krijgt via een informatiemap alle informatie in het Nederlands.

Wij zijn "gelinkt" met de volgende sites:

http://www.logeren-in-frankrijk.nl

http://www.hurktoilet.nl/vakantie_bij_nederlanders_in_frankrijk.php

http://www.la-vie-en-france.nl

http://www.creusot.net/otsi/gites/index.htm

http://www.charmelogies.com

http://www.bedandbreakfast.be