Temple des milles Bouddhas/Dashang Kagyu Ling

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Tempel des mille bouddhas

De Boeddhistische tempel Dashang Kagyu Ling (op ongeveer 5 kilometer afstand van Saint Nizier sur Arroux en Auberge Fleurie), wordt gezien als het centrum van het Boeddhisme in Frankrijk en kan worden bezocht. “Dashang Kayyu Ling” betekent "de gelukkige tuin waar de geest gekoppeld wordt aan de Dashang Kagyu leerschool", welke een van de grote scholen is van het Vajrayana Boeddhisme (het diamanten voertuig). De tempel vindt men inde driehoek le Creusot, Montceau les Mines, (en 30 km ten zuiden van) Autun.
De tempel is gebouwd volgens het model Samye, de eerste tempel die in Tibet gebouwd werd, en bestaat uit drie levels, welke het lichaam, het woord en de geest symboliseren van alle boeddha’s. De tempel, gebouwd onder toezicht van de geëerde Lama Sherab en een franse architect, is in 1987 ingewijd. Deze tempel, de tcheuten en de traditionele retraite centra waren de eersten van dit soort die in het Westen gebouwd werden. De gemeenschap van Dashnag Kagyu Ling is officieel erkend door de Franse staat in 1995. Zij is opgericht in 1974 door de Tibetaanse meester Kalou Rinpoché (1904-1989). De gemeenschap wordt nu geleid door Lama Seunam.

Iedere zomer is er een tentoonstelling die het traditionele Himalayaanse boeddhisme promoten van Bhutan, Nepal, Tibet, Mongolië of van andere Boeddhistische tradities zoals de Theravada, Hinayana of de Mahayana.

Veel andere informatie kun je terug vinden op de site van de tempel en zeer recent is het adres van hun internetsite gewijzigd in: www.paldenshangpa-la-boulaye.com.

Bezoekers van de tempel kunnen we te allen tijde een passend arrangement aanbieden bij Auberge Fleurie zodat men ongestoord aan alle evenementen van de tempel kan deelnemen. Auberge Fleurie ligt op slechts 5 kilometer van het tempelcomplex. 

Uw adres: