Over de Auberge

Auberge Fleurie in Saint Nizier sur Arroux

Sinds oktober 2010 is Auberge Fleurie ons eigendom (zowel de muren als het "fonds de commerce"). De term Auberge staat in Frankrijk voor een restaurant met een aantal kamers. Zo hebben wij Auberge Fleurie ook vorm gegeven. Een restaurant en café als bedrijf en 5 gastenkamers in de vorm van een chambre d'hôtes. In Frankrijk mag een chambre d'hôtes niet meer als 5 gastenkamers hebben. Daar voldoet onze Auberge aan. Omdat we naast een privé activiteit (chambre d'hôtes) ook publieke activiteiten hebben (restaurant en café) diende onze Auberge qua veiligheid te voldoen aan alle eisen die ook alle aan publieke gelegenheden worden gesteld. Zo voldoen wij aan de meest recente veiligheidseisen en beschikken we over een branddetectiesysteem, brandblussers, route aanwijzingen voor noodgevallen, afsluiters voor gas en olie, speciale veiligheidsvoorzieningen in de keuken etc. etc.

Vroeger was Auberge Fleurie een hotel-restaurant. Maar omdat het in de jaren voor 2010 niet aan de veiligheidseisen voldeed werd het een Auberge. Omdat in Frankrijk


de wettelijke regels voor hotel en restaurantwezen "de lat" steeds hoger leggen, kozen veel kleine ondernemingen voor een iets andere aanpak. Vandaar de enorme groei aan chambre d'hôtes, gites en Auberges. Voordeel daarvan was dat men aan veel minder eisen hoefde te voldoen en zodoende flink op kosten kon besparen. Helaas konden wij dat niet en hebben alles "au norme" moeten opleveren alvorens we onze Auberge mochten openen van het gemeentebestuur en departement. Auberge Fleurie (voorheen hotel-restaurant Fleurie) is ruim 20 jaar gerund door mevrouw Evelyne Bard, een française pur sang. Zij wist ons te vertellen dat er in het verleden in het pand een smidse was gevestigd en dat de huidige restaurantzaal vroeger een danszaal was. Dat is nog steeds goed zichtbaar aan de mooie mozaïk vloer. Wij hebben Auberge Fleurie inmiddels van binnen helemaal opgeknapt en in de toekomst zullen we de buitenkant steeds verder opknappen en van deze tijd maken. De huidige restaurantzaal is geschikt tot 90 personen en heeft dus een behoorlijke capaciteit. Sinds kort organiseren we er ook soiree's en verjaardagsdiners. Onze Auberge wordt dus ook bezocht door andere gasten die dus niet verblijven in onze chambre d'hôtes. Zo verwelkomen we veel Franse gasten voor ontbijt, koffie, een glas wijn, een menu du jour, een diner 's avonds en ook organiseren we samen met een Franse Stichting "Perlandra" specifieke kinderactiviteiten in onze Auberge.

Tegenover de Auberge ligt een grote parkeerplaats waar gewone personenauto's, maar ook vrachtwagens en kampeercombinaties prima kunnen parkeren. Laatst kregen we van een mogelijke gast de vraag of zijn/haar auto daar veilig zou staan. Laten we vooropstellen dat de parkeerplaats niet bewaakt en niet omheind is. Het is de grote centrale parkeerplaats voor Saint Nizier. Saint Nizier heeft maar 110 inwoners, kent geen "hangjongeren" en Auberge Fleurie is de enige "commerce" in de directe omgeving. In de afgelopen twee jaar dat wij Auberge Fleurie hebben beheerd, hebben zich nog nooit problemen voorgedaan met auto's van onze gasten.

 

Ook is er een grote (gemeentelijke) camping "La Plage" aan de andere zijde van de parkeerplaats. Daar treft u het strand aan de Arroux (maximaal 300 meter van de Auberge). Gaat u met de kano de Arroux op vanaf Etang sur Arroux, dan arriveert u ook op dit strand. Maar ook kunt u  er heerlijk aan het water vertoeven al dan niet met kinderen. Ook kunt u zwemmen, vissen en vogels spotten.

Ook voor groepen

Auberge Fleurie verwelkomt ook groepen

Wij willen Auberge Fleurie ook graag aanbieden voor groepen (maximaal 10 tot 12 personen). In overleg is bijna alles mogelijk. Een paar suggesties:

 • U wilt een schilderscursus organiseren (of wij organiseren die voor u onder leiding van de bekende kunstschilder Jan Kasteel uit Boir in België);
 • U wilt een kookkursus (laten) organiseren (of wij organiseren die voor u onder leiding van Marion de Vries van een bekende kookschool in Amersfoort);
 • U wilt met uw zanggroep repeteren;
 • U wilt een fotocursus organiseren;
 • U wilt met uw managementteam vergaderen;
 • U wilt met uw fietsvrienden komen (fietsen kunnen overdekt gestald worden);
 • U wilt met uw motorvrienden komen toeren door de Morvan (motoren kunnen ook onderdak);
 • Of u wilt met uw familie/vrienden de hele Auberge afhuren bijvoorbeeld voor een feest.

In dergelijke gevallen verhuren we de Auberge voor een minimaal 3 nachten. Daarbij kunnen wij uw verblijf verzorgen of u verzorgt gedeelten zelf. Het is maar net wat u voor ogen heeft. Neem contact met ons op via het reserveringsformulier en we componeren speciaal voor u het (groeps)arrangement van uw leven.

 

Restaurant

Wij koken ook voor andere gasten dan onze  chambre d' hotes gasten! Reserveren (voor dineren 's avonds) is wel noodzakelijk!

U kunt ons bellen als u hier wilt eten, samen kunnen we dan een voor u passend menu bedenken en maken. Wellicht tot ziens.

Reserveer nu een tafel (want vol is vol, op is op):

 • (0033) (0)3-85.54.28.54
 • (0033) (0)6-02.24.02.49

Lees meer over Restaurant

Onze kamers

uitrusten

Onze gastenkamers:
Wij hebben in totaal 5 gastenkamers, informeren kan via:

 • het contactformulier
 • e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • telefoon 0033-(0)3.85.54.28.54
 • mobiel 0033-(0)6-02.24.02.49 

De prijzen

Prijzen variëren vanaf € 50,- tot  € 68,- per kamer per nacht op basis van 2 personen. Deze prijzen zijn inclusief (Nederlands) ontbijt en exclusief toeristenbelasting. Foto´s van onze kamers vindt u onder de tab "foto´s" op de homepage.

Reserveer direct een kamer
U kunt ook direct een kamer reserveren via het reserveringsformulier (let op: reserveren is niet vrijblijvend, zie onze reserveringsvoorwaarden) of bel ons:

Lees meer over Onze kamers